O companie farmaceutică a donat 500.000 de lei pentru Crucea Roşie

0
314

Compania farmaceutică MSD România a donat 500.000 lei către Crucea Roșie Română, în cadrul acţiunilor sale de combatere a pandemiei de COVID‑19 și susținere a sistemului medical.

Donația va putea fi folosită pentru achiziția de echipamente medicale pentru spitalele din linia întâi, echipamente de protecție pentru cadrele medicale din aceste unități și din institutele de oncologie din țară, pentru medici de familie, precum și pentru voluntari ai Crucii Roșii Române, se arată într-un comunicat al MSD România.

Astfel, o parte din fonduri va fi alocată pentru achiziția de aparatură și kituri de secvențiere a SARS-CoV-2, kituri pentru teste rapide IgG/IgM COVID-19, atât pentru spitalele COVID‑19, cât și pentru unitățile spitalicești care tratează pacienți oncologici. De asemenea, va fi dotată cu aparatură medicală unitatea mobilă ATI achiziționată de Crucea Roșie Română.

“Prima linie de acțiune a companiei MSD România, ca răspuns la impactul negativ al pandemiei de Covid-19 asupra accesului pacienților la servicii medicale și tratament, a fost reprezentată de susținerea platformelor de comunicare și suport dezvoltate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Aceste inițiative oferă pacienților informații esențiale, menite să-i ajute să se protejeze și să navigheze prin schimbările din sistemul de sănătate în această perioadă dificilă”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Nicolas Renard, Director General al MSD România, a declarat că protejarea personalului medical și a pacienților, precum și susținerea sistemelor de sănătate sunt prioritare în această perioadă în care cu toții suntem puși la grea încercare.

“Prin aceste donații ne alăturăm acțiunilor autorităților, societății civile și mediului de business – o întreagă rețea națională de solidaritate și implicare, întrucât doar împreună vom reuși să combatem pandemia și consecințele sale. Pericolul reprezentat de pandemia de COVID‑19 va fi activ în comunitățile noastre pentru o perioadă mai lungă de timp, din acest motiv este nevoie în continuare de ajutor în această luptă. Nu este pentru prima dată când prin unitate înfruntăm și soluționăm probleme complexe de sănătate publică. În cei 25 de ani de prezență locală, MSD Romania a fost parte a unor modele intervenționale de succes, alături de cei care, și atunci și acum, sunt în tot prima linie: profesioniștii din domeniul sănătății. Lor și tuturor eroilor neștiuți care salvează vieți și care fac posibilă funcționarea sistemului de sănătate în lupta cu pandemia, le suntem extrem de recunoscători”, a spus Nicolas Renard, director general al MSD România.

La rândul său, Ioan Silviu Lefter, directorul Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a declarat că „încă de la debutul epidemiei de COVID‑19 în România, Crucea Roșie Română și voluntarii săi au fost în prima linie a asistenței umanitare. Am răspuns nevoilor stringente cu care se confruntă sistemul de sănătate și cadrele medicale, cu ajutorul companiilor și cetățenilor care au dat dovadă de solidaritate și mai ales de încredere în puterea de acțiune a organizației noastre, le mulțumim și sperăm să fie în continuare alături de noi. Le mulțumesc de asemenea miilor de voluntari ai Crucii Roșii care au făcut posibil ca echipamentele medicale să ajungă acolo unde este nevoie de ele. Ei sunt o parte dintre eroii neștiuți din spatele măștilor”.

Întreaga donație face parte din măsurile regionale și globale ale MSD de sprijinire a eforturilor menite să combată efectele pandemiei COVID-19. Pe lângă asigurarea continuității în furnizarea medicamentelor și vaccinurilor din portofoliul MSD, precum și continuarea desfășurării studiilor clinice, compania se concentrează în a-și pune expertiza științifică în slujba dezvoltării de medicamente antivirale și susținerea furnizorilor de servicii medicale și a comunităților sale, se arată în acelaşi comunicat.

„Pe tot parcursul acestei crize de sănătate publică, profesioniștii din domeniul sănătății din regiunea Balcanilor s-au mobilizat extraordinar, acționând cu mult curaj în condiții fără precedent. Prin determinarea acestora de a limita pierderea de vieți omenești, cu susținerea autoritățile naționale, sistemele de sănătate din regiune și-au dovedit capacitatea a răspunde rapid la provocările ridicate de pandemie. La nivel regional, MSD a sprijinit în mod activ comunitățile prin donații de produse, echipamente personale de protecție (PPE) și programe de suport pentru organizațiile de pacienți”, afirmă Branimir Brankov, Managing Director MSD Balkans.

Recunoscând necesitatea unor resurse profesionale suplimentare în domeniul sănătății, incluzând medici, asistenți medicali și tehnicieni de laborator medical pentru a ajuta în regiunile în care se răspândește SARS-CoV-2, MSD Balkans a implementat un program care să permită angajaților cu pregătire medicală să devină voluntari pentru a-și ajuta comunitățile, salariul de bază fiind în continuarea asigurat de companie.

La nivel global, MSD a contribuit sau a angajat mai mult de 30 milioane de dolari în eforturile de combatere a COVID-19 până în prezent. Prin MSD for Mothers, inițiativa globală a companiei de reducere a mortalității materne, MSD va oferi 3 milioane de dolari pentru a ajuta sistemele de sănătate să răspundă mai bine în această perioadă nevoilor femeilor însărcinate înainte, în timpul și după naștere.

MSD este lider al industriei farmaceutice la nivel mondial, descoperind medicamente și vaccinuri pentru multe dintre cele mai dificil de tratat boli ale lumii.

Articolul precedent30% dintre decesele COVID-19 din România sunt asociate cu diabetul zaharat
Articolul următorGCS: Numărul cazurilor de coronavirus ajunge la 18.982 în România