Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 la nivel naţional s-a dublat într-o săptămână

0
65

Statisticile realizate la nivel naţional arată că numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de internare în terapie intensivă a crescut cu câteva sute în ultimele opt zile. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunţă că autorităţile se aşteaptă ca numărul persoanelor internate la ATI, după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2, să crească. Numărul localităţilor cu incidenţa de peste 3 la mie a crescut de la 49 în data de 9 septembrie, la 115 în data de 17 septembrie.

„Am urcat de la 25.20 de persoane confirmate la începutul săptămânii, la 53.88 de persoane confirmate astăzi. În săptămâna 10-18 septembrie la terapie intensivă am început cu 543 de pacienţi şi am ajuns la 798 de pacienţi, iar acest număr îl aşteptăm să crească, având în vedere numărul de cazuri noi care apar în fiecare zi şi rata mare de nevaccinare care face ca mai multe persoane să ajungă la terapie intensivă pentru că nu sunt protejate prin vaccin”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Șeful DSU a subliniat importanța vaccinării anti-COVID, precizând că centrele de vaccinare sunt deschise, iar cei care fac vaccinul Johnson&Johnson vor fi protejaţi în 1-12 zile. Arafat a aratăt că astfel se va evita un „val serios” al bolii.

Arafat arată că se înregistrează creşteri ale incidenţei bolii în toate judeţele din ţară, menţionând că raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru perioada 6-12 septembrie arată că 95,2% dintre decesele asociate COVID-19 au fost la persoane care nu s-au vaccinat şi 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă. În aceeaşi perioadă, 77,6% dintre noile cazuri de COVID au fost înregistrate la pacienţi nevaccinaţi.

În ceea ce priveşte decesele, 85,9% din totalul deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei au avut loc la pacienţi cu vârste de peste 60 de ani, iar aproape 95% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

”Numărul localităţilor cu incidenţa de peste 3 la mie a crescut de la 49 în data de 9 septembrie, la 115 în data de 17 septembrie”, a precizat Arafat.

Articolul precedentCMBSU: Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 metri în jurul şcolilor pentru cei care staţionează
Articolul următorBaciu: Toate spitalele din România vor avea circuite mixte, COVID și non-COVID