Numărul de infectări cu noul coronavirus nu a crescut după redeschiderea parţială a şcolilor în Danemarca

0
43

Redeschiderea parţială a şcolilor în Danemarca nu a condus la o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul tinerilor elevi, a declarat joi un medic specialist în epidemiologia şi prevenţia bolilor infecţioase din cadrul Danish Serum Institute, menţionând statistici recente, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Danemarca a fost una dintre primele ţări care au relaxat restricţiile pe 15 aprilie după o perioadă de o lună de izolare la domiciliu, permiţând elevilor de până la clasa a cincea să revină la cursuri.

”Nu a fost constatat niciun efect negativ în urma redeschiderii şcolilor ”, a declarat Peter Andersen pentru Reuters, menţionând date statistice actualizate miercuri.

Ad in title

Cele mai recente date nu au arătat o creştere semnificativă în ceea ce priveşte numărul infectărilor în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 an şi 19 ani în săptămânile care au urmat redeschiderii parţiale a şcolilor.

”Pe baza experienţelor preliminarii pe care le-am avut, planificarea redeschiderii s-a dovedit o soluţie prudentă”, a mai precizat Andersen.

Articolul precedentRestricţii reactivate în Coreea de Sud, după creşterea numărului de cazuri de COVID-19
Articolul următorNoi măsuri de relaxare de la 1 iunie: Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate