Număr ridicat de pacienţi în urma temperaturilor caniculare în spitalele din Italia

0
193

Spitalele din regiunile italiene cele mai afectate de caniculă se confruntă cu o înmulţire a urgenţelor legate de temperaturile ridicate, potrivit declaraţiilor unor medici, informează Reuters.

Temperaturile s-au menţinut extrem de ridicate în cea mai mare parte a ţării la o zi după ce temperaturi-record au fost înregistrate în mai multe oraşe, inclusiv în capitala Roma, potrivit Agerpres.

În regiunea Lazio, a cărei capitală regională este Roma, s-a înregistrat miercuri o creştere cu 20% a urgenţelor medicale în comparaţie cu acceaşi zi a anului trecut, inclusiv o înmulţire a afecţiunilor respiratorii şi cardiace, a precizat un oficial.

”Am mai observat de asemenea, asociat cu căldura, o creştere a prezentărilor cu patologii psihiatrice… chiar şi tendinţe de suicid”, a spus Giulio Maria Ricciuto, directorul Societăţii italiene pentru medicină de urgenţă (SIMEU) din Lazio.

Fabio De Iaco, directorul SIMEU, a declarat pentru postul de radio RAI că între 15% şi 25% dintre toate internările de urgenţă de pe teritoriul Italiei au fost legate de caniculă în această perioadă, procentele fiind mai ridicate în regiunile unde canicula este mai accentuată.

În oraşul sudic Napoli, reprezentanţii spitalului Cardarelli au precizat că 231 de pacienţi au fost primiţi în unitatea de primiri urgenţe marţi – cel mai mare număr zilnic de la pandemia de COVID-19 în 2020. Alţi 219 pacienţi au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă miercuri.

”În ultimele nouă zile, media a fost de 200 de pacienţi pe zi… o creştere de circa 30% a numărului (obişnuit) al internărilor”, a precizat spitalul.

San Donato Hospital din Arezzo, un oraş din regiunea centrală Toscana, a spus că a înregistrat o creştere de 10% în prezentările la camera de gardă în ultimele patru sau cinci zile.

”Cei mai mulţi sunt vârstnici… dar am avut şi câţiva atleţi amatori care au ieşit să facă jogging în ciuda caniculei”, a spus Maurizio Zanobetti, directorul secţiei de urgenţă a spitalului.

Temperaturile au urcat în centrul şi sudul Italiei la începutul săptămânii trecute, iar valul de caniculă s-a extins mai spre nord în această săptămână.

Alerte roşii au fost emise miercuri pentru 23 dintre cele 27 de mari oraşe din Italia, dar meteorologii spun că situaţia ar trebui să se amelioreze în zilele următoare, când 18 oraşe sunt vizate de avertizări pentru joi şi vineri.20

Articolul precedentAvertisment OMS: Căldura extremă pune presiune asupra sistemelor sanitare
Articolul următorImunitatea genetică ar putea fi cea care determină COVID-19 asimptomatic, potrivit unui nou studiu