Număr record de cazuri noi de coronavirus: Care este reacția ministrului Tătaru

0
263

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că legislația care intră astăzi în vigoare va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri noi de coronavirus.

Tătaru a spus că suntem într-un moment pandemic de o creștere progresivă a numărului de cazuri și vor urma două săptămâni dificile, pentru a putea reimpune măsurile de carantină și izolare în spital și la domiciliu.

“Legislația care intră astăzi în vigoare ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea acest număr de cazuri, dar vom avea două săptămâni destul de grele, cu muncă asiduă, atât a direcțiilor de sănătate publică, cât și la nivelul unităților sanitare”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a mai adăugat referitor la numărul record de cazuri noi zilnice de coronavirus că este vorba despre creșterea numărului celor care se testează.

“Sunt și testările pentru cei care sunt internați, pentru cei noi din anchetele epidemiologice, și testările pentru cei care vor să plece în concediu și își fac acele testări la cerere. Tot ce înseamnă focare, tot ce ce înseamnă focare noi constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, și mă refer la terapiile intensive, să putem cu acordul acestei legi, să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și pacienți în acele unități unde avem locuri în terapie intensivă”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a afirmat că suntem într-un moment în care instituțiile statului, împreună cu agenții economici care au beneficiat de anumite relaxări, cu populația, să fie responsabili pentru o evoluție favorabilă a acestei pandemii.

Articolul precedentBREAKING NEWS GCS:  994 de cazuri noi de coronavirus de la ultima informare 
Articolul următorCum se va putea face externarea pacientului infectat cu noul coronavirus