Nuca de cocos este un fruct exotic care poate fi consumat in stare proaspata, ca fulgi deshidratati, lapte sau ulei si care are numeroase beneficii asupra sanatatii oamenilor.

Nuca de cocos are un continut bogat de fibre alimentare, vitamine, in special vitamine din complexul B, minerale precum magneziu, calciu, zinc, sodiu, potasiu, dar si antioxidanti si glucide de calitate buna, care asigura o buna functionare a organismului. Mai exact nuca de cocos ajuta la tratarea constipatiei, gatului inflamat, ulcerului si poate fi folosita in ameliorarea stresului, bolilor de inima, problemelor dentare, cancerului, imbatranirea prematura, pancreatita si bolilor de rinichi.

De asemenea, nuca de cocos poate fi considerata un important aliat in procesul de slabire, datorita substantelor care mobilizeaza moleculele grase din adipocite si ard depozitele de grasime. in acelasi timp, acest fruct prin continutul ridicat de substante cu proprietati antioxidante, dar si prin continutul de minerale si vitamine, previne imbatranirea prematura a celulelor, sporind astfel longevitatea organismului. Mai mult decat atat, uleiul de nuca de cocos este frecvent folosit de catre femei, in scop cosmetic, deoarece acesta hidrateaza atat pielea cat si parul.