Grupul de Comunicare Strategică: Nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienții bolnavi de COVID-19

0
184

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că atât la nivel național, cât și în Municipiul București nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național, joi există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar în București sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 139 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, iar aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, 1.556 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se arată în comunicatul GCS.

Articolul precedentGCS a anunțat 14.467 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorCaravana mobilă de vaccinare, într-un autobuz special amenajat, în București