Nu este deloc exclus să se amâne faza următoare de relaxare, spune șeful DSU, Raed Arafat

0
213

Raed Arafat a declarat că este posibil să se amâne faza următoare de relaxare, în contextul creșterii constante a numărului cazurilor noi de coronavirus din ultimele zile.

„Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

„Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1. În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă. Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.

Ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, să deschidem sălile de spectacole. Întrebarea e care va fi mecanismul dacă și așa cum e acum pare să fie o problemă? E de înțeles dorința cetățenilor de a-și relua viața normală. Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond.

Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare. Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă”, a mai explicat secretarul de stat.

Articolul precedentEuropa are peste 2,5 milioane de cazuri de COVID-19, potrivit bilanțului AFP
Articolul următorBucureștenii vor avea la dispoziție informații actualizate zilnic privind situația celor trei spitale COVID din subordinea PMB