NSP: Aproape 97.000 de infecţii respiratorii acute înregistrate în perioada 14 – 20 noiembrie

0
96

La nivel naţional, , în perioada 14-20 noiembrie, au fost raportate 96.996 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii, a informat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 45.180 de cazuri.

Potrivit INSP, a fost raportat un caz confirmat de gripă (cu virus gripal A nesubtipat).

De la începutul sezonului, au fost raportate 15 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 8 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 5 cazuri gripă AH3 2 cazuri gripă AH1.

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 430 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 251 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 87 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.270.550 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentSCJU Arad: Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an, de la un donator aflat în moarte cerebrală
Articolul următorMonitorul Oficial: Planul de acțiune pentru eliminarea rujeolei, rubeolei și de prevenire a infecției rubeolice congenitale/sindromului rubeolic congenital