Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica

0
65

Ministerul Sanatatii (MS) a pus in dezbatere publica noul ordin privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiei de manager din spitalele publice din reteaua proprie, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului.

Prin acest ordin se aduc schimbari importante in procesul de selectie a manager-ului de spital, printre care punerea accentului pe profesionalism si transparenta, intr-o abordare pragmatica. Noua procedura de concurs va consta in sustinerea publica a unui proiect de management pe o tema aleasa din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc si adaptata la problemele spitalului unde persoana respectiva candideaza.

Prezentarea proiectului de management va dura maxim 20 de minute si va fi urmata de un interval de maxim 60 de minute de raspunsuri ale candidatului la intrebarile comisiei. Mai precis, comisia de concurs va adresa suficiente intrebari fiecarui candidat pentru a permite evaluarea proiectului de management precum si abilitatile manageriale ale candidatilor, se indica in comunicatul MS.

Dupa sustinerea proiectului de management, membrii comisiei de concurs vor stabili nota finala ca media aritmetica intre nota acordata pentru evaluarea proiectului de management si nota privind evaluarea abilitatilor manageriale ale candidatului.

in prezent, potrivit comunicatului MS, concursul de selectie a manager-ului de spital presupune o proba teoretica ce consta in rezolvarea unor teste grila din legislatia specifica activitatii spitalului public si din managementul sanitar, precum si prezentarea unui proiect de management in fata unei comisii formata din membrii ai consiliului de administratie al spitalului si un eventual interviu de selectie.

Noua reglementare aduce o abordare diferita, cu scopul de a atrage in functia de manageri de spitale specialisti cu abilitati dovedite in domeniul managementului.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentOMS: Se estimeaza ca anemia afecteaza aproximativ 40% din copiii prescolari in tarile in curs de dezvoltare
Articolul următorMS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti