Noul Ghid European de Management al Dislipidemiilor, dezbatut in cadrul cursului Lipid School

0
60

Cursul Lipid School a reunit aproximativ 60 de medici interesati de nouatile pe care Noul Ghid European de Management al Dislipidemiilor le aduce. Ghidul actual reia informatia din ghidul vechi, o actualizeaza si o pune intr-o noua perspectiva in functie de studiile publicate recent in acest domeniu al tratamentului dislipidemiilor, bolilor cardiovasculare, in sistemul metabolic si diabetul zaharat.

„in primul rand Noul Ghid European de Management al Dislipidemiilor coboara tintele de tratament pentru dislipidemii, pentru LDL colesterol; in al doilea rand impune un tratament medicamentos mult mai rapid decat ghidurile vechi; in al treilea rand reactualizeaza tratamentele dislipidemiilor din patologia cea mai frecventa care genereaza boala cardiovasculara, diabetul zaharat si sindromul metabolic”, a mentionat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Dragos Vinereanu, Presedinte Comisia de Cardiologie a Ministerului Sanatatii.

in cadrul cursului a fost evidentiat faptul ca dislipidemiile si diabetul zaharat se influenteaza reciproc si creeaza un cerc vicios si foarte periculos. „Diabetul zaharat agraveaza dislipidemia, iar dislipidemia impreuna cu diabetul zaharat se potenteaza sinergic, generand boala cardiovasculara”, a adaugat prof. univ. dr. Dragos Vinereanu.

Prof. univ. dr. Maria Mota, presedinte ales Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, considera important Cursul Lipid School nu doar pentru noutatile privind Noul Ghid European de Management al Dislipidemiilor ci si pentru informarea despre stilul de viata, pe care fiecare om trebuie sa-l adopte pentru a-si mentine o stare de sanatate echilibrata.

Articolul precedentColegiul Medicilor din Romania: In Romania exista un deficit de medici in toate specialitatile
Articolul următorInfertilitatea, o problema din ce in ce mai frecventa in randul femeilor din Romania