Noul coronavirus a ajunssi in Arabia Sauditasi Singapoe; un pneumolog chinez spune ca e posibil sa fi contractat virusul prin ochi

0
300

Noul coronavirus detectat in China a ajuns si in Arabia Saudita. O asistenta medicala de origine indiana, aflata in tara araba, a fost diagnosticata cu infectia, a anuntat CNN.

Un caz a fost confirmat si in Singapore. 

intre timp, un medic pneumolog renumit de la Beijing, Wang Guangfa, considerat unul dintre eroii luptei impotriva SARS, in 2003, afirma ca este posibil ca el sa fi contractat virusul prin ochi. Wang a mers la spitalele din Wuhan, unde a fost detectat pentru prima data virusul. ”Am fost foarte vigilenti si am purtat masti N95. Dar apoi mi-am dat seama ca nu am purtat ochelari de protectie”, a declarat el pentru South China Morning Post. Dupa ce s-a intors la Beijing, el a spus ca a prezentat initial simptome de conjunctivita la ochiul stang, iar dupa cateva ore a facut si febra.

 

25 de morti in urma infectarii cu noul coronavirus

 

Virusul 2019-nCoV a dus la moartea a 25 de oameni pana acum si numarul celor la care virusul a fost confirmat se apropie de 600.  insa, potrivit Reuters, modele matematice arata ca in jur de 4000 de oameni sunt infectati.

Orasul Wuhan, din China, este complet blocat. Nimeni nu intra si nu iese din metropola cu 11 milioane de locuitori, transportul public a fost intrerupt, strazile sunt pustii. Se stie ca virusul se transmite de la om la om si exista o mare probabilitate ca acesta sa sufere mutatii. Au aparut si primele informatii despre posibila sursa: ar fi doua specii de serpi vandute in piata din Wuhan de unde a pornit epidemia. Guvernul de la Beijing nu exclude insa nici posibila sursa primara a virusului bursucii sau sobolanii.  intr-un al doilea oras, Huanggang, a fost declarata carantina si autoritatile au decis suspendarea transportului public.

 

Festivitatile de Anul Nou Chinezesc, anulate la Beijing

 

Oraşul Beijing a anunţat anularea popularelor festivitaţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc, din cauza virusului. Vacanţa de Anul Nou Chinezesc incepe vineri şi va dura o saptamana. Locuitorii din Beijing se reunesc de obicei cu aceasta ocazie in numar foarte mare – uneori de ordinul sutelor de mii – in parcurile publice pentru a asista la tradiţionalele dansuri ale leului şi dragonului.

Alte evenimente de amploare sunt targurile de Anul Nou organizate in jurul templelor chineze, a anunţat cotidianul Beijing Evening News intr-un mesaj publicat pe platforma Weibo.

Articolul precedentSpecialistii propun scannere termice pe aeroporturile din Romania, pentru a depista noul coronavirus
Articolul următorMersul la cinema, la fel de benefic casi exercitiile cardio usoare – studiu