Noua formulă a vaccinului COVID-19, disponibilă și pentru schema de vaccinare inițială

0
177
romani vaccinati

Începând de vineri, noua formulă a vaccinului COVID-19 va fi disponibilă şi pentru schema de imunizare iniţială, în cazul persoanelor care doresc să se vaccineze pentru prima dată, informează Ministerul Sănătăţii.

Acest tip de vaccin era folosit, până acum, doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19.

„În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, informează, joi, Ministerul Sănătăţii.

Vaccinul COVID-19 Cominarty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Potrivit sursei citate, noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

Lista centrelor de vaccinare este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii. 

Articolul precedentVIDEO Ce este și de ce apare vertijul: Simptome, diagnostic și tratament
Articolul următorMemorandum de înțelegere România – Franța privind dezvoltarea colaborării în domeniul medical