Noi restricții pentru adunările publice din Irlanda

0
63

Guvernul irlandez a decis marţi să înăsprească restricţiile pentru adunări publice, inclusiv în incintele sportive, pentru a împiedica o creştere a contaminării cu noul coronavirus.

Întâlnirile în aer liber vor fi limitate la 15 persoane, faţă de 200 până acum, a anunţat premierul Micheal Martin, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la încheierea unei reuniuni a miniştrilor. ”Nu suntem într-o etapă în care putem reveni la normalitate. Suntem din nou într-un moment critic. Dacă dorim să limităm numărul persoanelor care se îmbolnăvesc grav sau mor din cauza virusului, trebuie să urmăm aceste măsuri de sănătate publică”, a subliniat premierul irlandez.

Cel mult şase persoane se pot reuni în interior şi nu peste 50, cu excepţia serviciilor religioase, cum ar fi slujbele sau ceremoniile de căsătorie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cafenelele şi restaurantele vor putea rămâne deschise respectând distanţarea fizică, dar se vor închide la 23:30. Evenimentele sportive vor fi organizate fără public.

În total, 1.774 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit în Irlanda şi peste 27.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Articolul precedentCriză de spații de izolare la SJU Sfântu Gheorghe după ce 10 copii au fost internați cu hepatită A
Articolul următorUn bebeluș de doar patru luni din Portugalia și-a pierdut viața din cauza COVID-19