Ninsorile abundente au blocat drumurile: ISU Neamț acționează în sprijinul ambulanțierilor pentru transportul pacienților

0
123

Militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au intervenit, în ultimele 24 ore, la mai multe misiuni de transport a unor pacienţi de la domiciliu către ambulanţe; sprijinul pompierilor vine în contextul în care autospecialele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) nu au reuşit să ajungă la solicitări din cauza drumurilor bloocate de zăpadă.

Astfel, pompierii au preluat un bărbat în vârstă de 88 ani, din localitatea Stăniţa, ulterior transportat la Spitalul municipal Roman; ei au intervenit și în localitatea Moreni unde un pacient în vârstă de 69 ani a fost preluat de autoşenilata ISU în vederea transportului la spital.

ISU Neamț a intervenit și pentru deblocarea mai multor maşini înzăpezite

Conform autorităților locale, se circulă pe toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţul amintit, în condiţii de iarnă.

Din cauza condițiilor meteo neobișnuite pentru această perioadă, nu doar serviciile medicale de urgență au fost afectate: din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare au fost suspendate în localităţile Secuieni, Făurei, Bârgăoani, Valea Ursului, Dochia, Bâra, Moldoveni, Războieni, Petricani, Boghicea, Doljeşti, Dragomireşti, Mărgineni şi Văleni.

Articolul precedentUn nou transplant hepatic la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
Articolul următorCum sunt evaluate alunițele: Semnele cancerului de piele care ar trebui să vă trimită la consultul unui specialist