Nicuşor Dan, despre numărul paturilor pentru pacienții COVID, din 12 spitale administrate de municipalitate

0
348

Un număr total de 712 paturi din 12 spitale administrate de municipalitate sunt destinate pacienţilor bolnavi de COVID-19, a transmis, joi, primarul general, Nicuşor Dan.

„Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti fac în continuare eforturi pentru asigurarea bazei logistice necesare tratării pacienţilor COVID-19. 12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru aceşti pacienţi. Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârşitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă şi 28 intermediare”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

În ceea ce priveşte testarea pentru COVID-19, autorităţile locale au primit 20 de maşini de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care vor beneficia de personal medical detaşat de la ASSMB „pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar”, a menţionat edilul general.

„Măsurile personale de protecţie împotriva COVID-19 rămân în continuare foarte importante şi constituie un ajutor esenţial pentru medicii şi cadrele medicale care luptă să salveze pacienţii. Să ne protejăm cât putem mai bine, ca să nu supraaglomerăm spitalele şi să trecem cu pierderi minime peste valul patru al pandemiei”, a precizat Nicuşor Dan.

Articolul precedentMedic de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, despre principalele semne ale tuberculozei
Articolul următorPremier: Închiderea magazinelor la ora 18, când incidența va ajunge la 6 la mie