Niciun pat ATI liber pentru pacienții COVID-19 în spitalele din România

0
146

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că la nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, miercuri, la nivel național există 1.561 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

„De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale (…). 1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, după cum a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul precedentGCS a anunțat peste 16.700 de cazuri noi de persoane infectate. 1.667 pacienți, la ATI
Articolul următorAdrian Marinescu: Numărul de cazuri de infectare va scădea „uşor, uşor”, după luna octombrie