Niciun caz activ de COVID-19 în Fiji

0
39

Prim-ministrul din Fiji, Voreqe „Frank” Bainimarama, a declarat vineri că acest stat insular din Oceanul Pacific nu mai are niciun caz activ de COVID-19, informează DPA, potrivit Agerpres.

„Deşi numărul testărilor a crescut în fiecare zi, au trecut 45 de zile de când am înregistrat ultimul caz. Fără să înregistrăm decese, rata noastră de însănătoşire este de 100%” , a scris prim-ministrul Bainimarama într-un mesaj publicat pe Twitter.

„E vorba despre rugăciuni care au fost ascultate, muncă asiduă şi afirmarea ştiinţei!”, a adăugat acelaşi politician.

Ad in title

Fiji a avut 18 cazuri confirmate de COVID-19 după ce primul pacient a fost testat pozitiv pe 19 martie. Această ţară insulară, cu o populaţie de peste 900.000 de locuitori, a înregistrat ultimul caz de infectare cu noul coronavirus pe 21 aprilie.

Puţin mai devreme, ministrul Sănătăţii din Fiji, Ifereimi Waqainabete, a dezvăluit că ultimii trei pacienţi cu COVID-19, inclusiv o fată de 12 ani, au fost declaraţi vindecaţi vineri dimineaţă.

Toţi trei erau rezidenţi din Suva, capitala statului Fiji.

Ministrul Waqainabete a spus că Guvernul a continuat în această perioadă să testeze în mod constant toate cazurile suspecte care au fost raportate autorităţilor sanitare.

„Nu putem să lăsăm garda jos”, a continuat el.

Peste 2.000 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în Fiji. Aproximativ 100 de persoane se află în continuare în unităţi de carantină, însă niciuna dintre ele nu a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Fiji este una dintre puţinele ţări din regiunea Oceanului Pacific care au avut cazuri confirmate de COVID-19, spre deosebire de o serie de state insulare învecinate, precum Tonga, Samoa şi Vanuatu.

Fiji şi-a închis graniţele pentru toţi călătorii din străinătate, însă organizează uneori curse aeriene de tip charter pentru cetăţenii săi.

În această ţară au rămas în vigoare restricţia care limitează adunările publice la cel mult 20 de persoane şi o dispoziţie adoptată la nivel naţional, care interzice rezidenţilor să îşi părăsească locuinţele pe timpul nopţii.

Articolul precedentMonitorul Oficial a publicat lista medicamentelor compensate, cu denumirile comune internaționale
Articolul următorGCS: 196 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în România