Nereguli la spitalul Bagdasar-Arseni, sesizate de Inspectia Sanitara. Ministerul Sanatatii anunta continuarea verificarilor

0
25

Inspectia Sanitara a descoperit nereguli in ceea ce priveste respectarea normelor de efectuare a operatiunilor de curatenie si dezinfectie la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Inspectorii sanitari ai ministerului au efectuat un control in cadrul spitalului, impreuna cu Departamentul Supraveghere din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti, in 18 iunie 2016.

Potrivit Ministerului Sanatatii, alte nereguli constatate privesc gestionarea deseurilor periculoase rezultate in urma desfasurarii activitatilor medicale. De asemenea, tot la controlul Inspectorilor nu s-au putut verifica documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale, precum pe cele care privesc prestarea serviciilor de curatenie si dezinfectie.

Ad in title

Inspectia Sanitara a Ministerului Sanatatii a decis, astfel, extinderea controlului pe durata zilei de 19 iunie 2016, dar si derularea unei intregi operatiuni de recontrol, cand va fi verificata situatia respectarii tuturor masurilor impuse la controale anterioare, se mai specifica in acelasi comunicatul de presa. Concluziile acestui control vor fi publicate intr-un raport.

Actiunea de verificare a avut loc ca urmare a situatiei pacientului in varsta de 44 de ani internat pe data de 10 iulie dupa accidental aviatic din comuna Comana, judetul Giurgiu. Astfel, acestuia i s-au recoltat probe din aspiratul bronsic in data de 11 iulie, iar rezultatele analizei bacteriologice au evidentiat prezenta Achomobacter xyloxidans – multirezistent, insa sensibil la o fluorochinolona. Dupa trei zile, adica in data de 14 iulie s-au mai recoltat probe din aspiratul bronsic – probele au fost trimise spre analiza la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”. Rezultatele din Institut atesta prezenta Acinetobacter baumanii si Klebsiella, in urma carora pacientul a fost introdus pe tratament specific.

Articolul precedentWorwag Pharma Romania sustine infiintarea unei retele nationale de telemedicina pentru persoanele cu epilepsie
Articolul următorMinisterul Sanatatii: Pacientul de la Spitalul Bagdasar-Arseni a fost colonizat cu germeni de spital