Nelu Tătaru: Principalele surse de infectare cu SARS-CoV-2 sunt transportul navetiștilor și turismul

0
35

Ministrul Sănătății a explicat care sunt zonele de risc în România și care sunt principalele surse de infectare. Potrivit lui Nelu Tătaru, acestea sunt transportul navetiștilor și turismul.

„Mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București. dacă ne gândim la Argeș, Prahova, Dâmbovița, acolo e strict transportul navetiștilor, pe locul 2 este turismul. În celelalte zone, pe locul întâi vin infectările din turism, adică oamenii au fost în vacanță, s-au infectat și s-au întors acasă. Sperăm ca în următoarea săptămână să asistăm la o stabilizare și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă la Iași.

”Avem o suprapopulare a spitalelor pentru că, dacă înainte ne confruntam cu dorința asimptomaticilor de a nu sta nicio oră în spital, acum ne confruntăm cu o temporizare a acestora. Nu avem niciun pacient pe ventilator, dar în medicină avem bolnavi, nu boli. Recurg la același îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spațiile deschise aglomerate. Fiecare comitet județean ia decizii la nivel local. Sperăm ca săptămâna viitoare să asistăm la o stabilizare a cazurilor și să intrăm pe un trend descendent”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ad in title

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat sâmbătă la Iaşi, unde a evaluat situaţia din Spitalul de Boli Infecţioase şi pe cea din Spitalul Judeţean. Ministrul Sănătăţii a verificat şi activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Articolul precedentO nouă prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu
Articolul următorÎncă un vaccin contra COVID-19 a ajuns în faza testelor pe oameni