Nelu Tătaru nu înţelege refuzul majorităţii populaţiei de a se vaccina

0
117
sursa foto Facebook Nelu Tataru

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu înţelege refuzul majorităţii populaţiei de a se vaccina împotriva noului coronavirus, vaccinul fiind singura soluție de a scăpa de pandemia de COVID-19.

Totodată, Tătaru a pus accent pe epuizarea cadrelor medicale şi pe incapacitatea spitalelor de a trata numărul tot mai mare de pacienţi infectaţi, afirmând că România traversează o perioadă deosebit de grea din punct de vedere sanitar, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

”2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala şi apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere şi ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoinţa. Ne aflăm într-o situaţie extrem de grea, pentru că numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor. La finalul zilei nu suntem roboţi, iar epuizarea îşi spune cuvântul şi se arată chiar şi într-o simplă imagine. Nu mai suntem goi în faţa bolii, aşa cum eram la începutul anului 2020. Ştim care sunt riscurile. Şi, totuşi, suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese, pentru că majoritatea populaţiei refuză singura armă pe care o avem astăzi împotriva acestui inamic. De ce?”, a scris Nelu Tătaru.

Articolul precedentProf. dr. Monica Cîrstoiu: Mamografia în menopauză, la femeile între 50 și 69 de ani, este extrem de utilă
Articolul următorO nouă tranșă de Remdesivir, distribuită în spitalele care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2