Ministrul Sănătății a făcut câteva precizări legate de creșterea masivă a cazurilor de infectare cu coronavirus și intrarea în vigoare a noii legi a izolării și carantinei, după o ședință informală în care autoritățile au discutat despre evoluția îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Nelu Tataru a afirmat că, în funcție de evoluția cazurilor de COVID-19, autoritățile pot lua măsura izolării unei zone sau a unui cartier. „Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități”, a declarat ministrul la Digi24.

„Lucrurile nu vor mai continua în forma asta, pentru că de mâine intră în vigoare legea izolării și carantinei. Suntem pe internare și izolare în condițiile în care vom respecta aceste reguli.

În următoarele 14 zile vom avea o creștere progresivă. Vom ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi. Vom avea această creștere. Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la Terapie intensivă într-un număr de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, ușor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui să le gestionăm.

Avem un parcurs al acestor cazuri, avem o gestionare pe care am pus-o și în practică, avem o previziune pe tot ce înseamnă focarele actuale în evoluția lor, identificăm orice caz care apare în aceste focare, sau în focare în constituire, având pârghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la început măsurile de izolare și nu vom mai avea această creștere masivă pe care am avut-o în ultimele 2, 3 săptămâni de când avem acest vid legislativ”, a mai spus Nelu Tătaru.