Nelu Tătaru: De Sărbători, petrecerile sunt interzise. Recomandăm, cel mult, întâlniri în familie

0
578

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că în perioada Sărbătorilor nu se vor putea organiza petreceri. El a făcut un apel către oameni să fie precauți în ceea ce privește întâlnirile cu prietenii, iar, dacă vor să petreacă Sărbătorile, să o facă strict cu cei din familie.

„Trebuie să fim în continuare precauți, să purtăm masca de protecție și să respectăm regulile care restricționează evenimentele private. Soluția pe care o recomand în această perioadă este adaptarea la situația pandemică pe care o traversăm”, a declarat Nelu Tătaru, la un post de televiziune.

Câte persoane putem invita la petrecerile de Sărbători?

Nelu Tătaru i-a avertizat pe români că trebuie să evite contactul cu persoane din exterior pentru a evita o eventuală infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”După cum știți există niște reguli privind restaurantele, privind petrecerile private. În ceea ce privește spațiul privat recomandăm multă precauție. De Sărbători, dacă avem o întâlnire de familie să avem grijă, dar este recomandat să nu ne întâlnim cu persoane din exterior, persoane cu care nu ne-am mai întâlnit. Dacă avem invitați de Sărbători să folosim masca și dezinfectantul.”, a mai spus ministrul Tătaru.

Întrebat despre numărul de persoane invitate la petrecerile de Crăciun și de Revelion, Tătaru a declarat că: „Sărbătorile sunt ceva intim. Petreceți în familie! Persoanele care nu fac parte din familie, cele cu care nu ați avut contact, pot să fie infectate. Respectarea recomandărilor duce la scăderea riscului de îmbolnăvire.”

”Ați văzut ce măsuri a dispus Belgia, cu doar un oaspete care poate fi invitat de Sărbători. Noi nu suntem acolo, dar trebuie să fim precauți.”, a adăugat ministrul Sănătății.

Articolul precedentOMS: Iarna aceasta va aduce noi provocări severe de sănătate mintală, în contextul Sărbătorilor cu restricții
Articolul următorCOVID-19: Moderna a început pregătirile pentru distribuirea vaccinului său