Nelu Tătaru: Avem 1.050 de paturi de terapie intensivă dedicate COVID-19, complet echipate. Ocupate avem 471

0
45

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în prezent în secțiile de Terapie Intensivă sunt 1.050 de paturi dedicate pacienților cu COVID-19, complet echipate. Din acest total, sunt ocupate 471.

”În acest moment avem 1.050 de paturi de terapie intensivă dedicate COVID, complet echipate. Ocupate sunt 471. Dar nu trebuie să ne lăsăm în baza numărului de paturi. Cazurile pot decompensa și cele care în acest moment sunt cu o simptomatologie ușoară sau medie pot deveni la un moment dat cu o simptomatologie gravă. După cum cazurile care ies din terapie intermediară pot la un moment dat recădea și reveni la terapei intensivă. Să dăm voie corpului medicale să gestioneze cazurile pe care le au internate și să nu suplimentăm cu alte cazuri”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru un post de televiziune.

Din totalul de 471 de pacienți internați la terapie intensivă, aproximativ 170 sunt intubați, restul fiind cu diferite forme de insuficiențe respiratorii sau cu decompensări ale bolilor concomitente, după cum a mai declarat ministrul Nelu Tătaru pentru Digi24.

Ad in title

În ceea ce privește numărul de paturi de terapie intensivă destinate copiilor cu COVID-19, Nelu Tătaru a menționat: ”În acest moment suntem în evaluarea celor 77 de paturi de terapie intensivă existente la nivel național pentru copii. 33 sunt în București, iar 17 sunt în pregătire la nivel național, pe lângă cele 77.”

 

Articolul precedentEXCLUSIV La cât timp sunt recomandate controalele pentru depistarea din timp a afecțiunilor
Articolul următorOMS solicită guvernelor să ia măsuri pentru protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății