Nelu Tătaru a propus o Hotărâre de Guvern pentru suplimentarea posturilor la DSP-uri și Serviciile de Ambulanță

0
205

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a propus joi, în cadrul ședinței de Guvern, o Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG de organizare a Ministerului Sănătății în sensul creării a 2.000 de posturi suplimentare în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică și Serviciilor de Ambulanță.

„Vă rog să fiți de acord cu includerea pe lista suplimentară a ședinței Guvernului a proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Anexei 2 la Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății. Prin acest proiect de act normativ se suplimentează cu 2.000 numărul de posturi la Direcțiile de Sănătate Publică județene, respectiv a Municipiului București, și Serviciile de Ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov”, a declarat Nelu Tătaru.

În cadrul aceleiași ședințe de Guvern, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus, precum şi a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă.

„Creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie. În plus, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici, vă recomand să găsiţi o soluţie – aşa cum am discutat – şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţii, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice”, a precizat premierul.

Articolul precedent50 de doze de Remdesivir au ajuns la Spitalul ”Victor Babeş” din Timișoara; urmează alte 150 de doze
Articolul următorPreședintele american consideră o ‘binecuvântare de la Dumnezeu’ faptul că a contractat noul coronavirus