Nelu Tătaru a împărtășit Republicii Moldova din experiența României în gestionarea pandemiei

0
195

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împărtășind lecțiile învățate de România privind gestionarea pandemiei, a anunțat președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

La ședința desfășurată sâmbătă au participat și reprezentanți ai instituțiilor de profil din Republica Moldova (Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ANSP, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie), dar și manageri ai spitalelor implicate direct în tratarea pacienților gravi de COVID-19.

„Am discutat despre provocările cu care se confruntă sistemul medical în procesul de tratare a bolnavilor de COVID-19 și de gestionare a crizei sanitare. Vaccinul reprezintă soluția, dar atât România, cât și Republica Moldova au nevoie de strategii eficiente pentru accelerarea procesului de vaccinare. Avem toată deschiderea de a sprijini autoritățile moldovene, sens în care am stabilit ca săptămânal să aibă loc discuții la nivel bilateral, în sistem online, pentru a face schimb de informații și bune practici.Aceste consultări vor sprijini la identificarea celor mai bune soluții la problemele care, astăzi, sunt comune. Să rămânem alături unii de ceilalți și să privim cu precauție și responsabilitate la ceea ne provoacă mari temeri în legătură cu acest virus. Soluțiile înseamnă mai mulți oameni tratați și mai multe vieți salvate”, a scris Nelui Tătaru, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentCNCAV: 71 de reacții adverse, la 45.000 de doze administrate, de la ultima raportare
Articolul următorBucureștiul, în scenariul roșu: Rata de infectare a urcat la 3,19