Neînregistrarea datelor în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sancționată cu amenzi de până la 5.000 lei

0
375

Guvernul a aprobat, prin hotărâre, metodologia de raportare şi circuitul informaţional în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV), stabilind, între altele, amenzi între 500 şi 5.000 lei pentru neînregistrarea datelor în RENV.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, actul normativ urmăreşte optimizarea raportării vaccinărilor prin actualizarea cadrului legislativ privind metodologia de raportare şi a circuitului informaţional în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) de către toţi furnizorii de servicii medicale de vaccinare.

Astfel, furnizorii de servicii medicale, care prestează servicii de vaccinare, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale în cadrul sistemului public şi privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a se înregistra în RENV ca utilizatori cu scopul de a beneficia de date de acces în vederea raportării.

Actul normativ prevede, în premieră, şi sancţiuni contravenţionale pentru neînregistrarea datelor în RENV. Neînregistrarea datelor în RENV constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi între 500 şi 5.000 lei.

RENV se află în proprietatea şi administrarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Articolul precedentGuvernul a aprobat plata cotizaţiilor şi a taxei din acest an pentru interconectarea RNDVCSH cu instituţii similare internaţionale
Articolul următorVariola maimuței: Peste 200 de cazuri de variola maimuței confirmate în lume