Ne gândim la elaborarea unor normative care să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate, afirmă ministrul Sănătății

0
583

„Ne gândim foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, fără a neglija, cu siguranţă, şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România, dar şi la nivelul medicinii din mediul rural”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„Sunt câteva spitale, câteva zeci de spitale în România care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale, care au nevoie de resurse suplimentare, inclusiv de resurse umane suplimentare şi ne gândim foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, fără a neglija, cu siguranţă, şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România, dar şi la nivelul medicinii din mediul rural”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a afirmat că accesul la servicii de sănătate este condiţionat de două elemente importante: o infrastructură fizică adaptată vremurilor actuale, dar şi o structură de personal medical care să poată oferi serviciile respective.

„Transformăm proiectele pe hârtie în construcţii. Acesta este, de fapt, lucru cel mai important, palpabil, pe care poate să-l sesizeze toată lumea, pentru că dreptul la servicii de sănătate, accesul la servicii de sănătate este condiţionat de două elemente importante: unu – să existe o infrastructură fizică care să fie adaptată vremurilor noastre, cel de-al doilea, o structură de personal medical care să poată să ofere acele servicii”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ministrul şi-a manifestat speranţa ca în acelaşi termen de 48 de luni, prevăzut pentru finalizarea spitalelor regionale, să fie terminată şi noua construcţie de pe platforma Fundeni.

„Institutul Clinic Fundeni nu numai că merita, trebuia să aibă o casă nouă. O va avea cu siguranţă. Noi suntem foarte determinaţi să sprijinim acest lucru împreună, bineînţeles, cu tot Guvernul României şi aş spune că acest termen de 48 de luni, care este pentru realizarea spitalelor regionale, va fi şi termenul în care noul Institut Fundeni va putea să-şi primească pacienţii”, a explicat ministrul.

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat luni, alături de ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, o vizită la Institutul Clinic Fundeni, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la 7 aprilie.

Articolul precedentPremierul anunță că toți bolnavii cronici vor beneficia de scutirea la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical
Articolul următorCiolacu: Guvernul susţine proiectul pentru îmbunătăţirea metodelor de evaluare imagistică a pacienţilor oncologici, aflat în derulare la SUUB