Multe pastile de supt impotriva racelii sunt pline de E-uri „“ studiu

0
99

Unele produse de tip pastile de supt impotriva racelii şi gripei conţin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons. Asociaţia a analizat 30 de produse de acest tip cu privire la conţinutul de E-uri şi de zahar sau indulcitori si a descoperit ca exista produse care contin 10, 15 sau chiar 18 E-uri. Din cele 30 de pastile, un singur tip nu continea niciun aditiv alimentar, in timp alte patru tipuri aveau un singur produs de tip E.

 Pe de alta parte, studiul a aratat ca multe pastile de supt impotriva racelii şi gripei contin mai mult zahar decat scriu pe eticheta, iar unele produse nu mentioneaza deloc faptul ca ar contine zahar sau indulcitori artificiali, transmite Agerpres.

InfoCons menţioneaza ca „doar 43% din produsele studiate au avut cantitatea de zahar/indulcitor menţionata pe eticheta, deşi toate produsele au avut in componenţa lor zahar/indulcitori. in cadrul studiului sunt prezente şi produse care au in componenţa lor diverse gusturi de fructe, insa acestea au de fapt AROME ale fructelor respective”.

„Citiţi eticheta! Chiar daca cumparam de la farmacie, surprizele pot aparea oricand şi pentru o banala raceala sau gripa cand ne doare gatul sa fim atenţi sa nu cumparam produse care conţin mult zahar, multe E-uri sau daca cumparam astfel de produse macar sa o facem in cunoştinţa de cauza”, a fost sfatul preşedintelui asociaţiei, Sorin Mierlea, catre consumatori.

Articolul precedent199 de vieti salvate datorita donatorilor in moarte cerebrala, de la inceputul anului
Articolul următorAlcoolul preparat in cazane metalice cu plumb in compozitie ne poate imbolnavi – toxicolog