MS: Vaccinarea anti-COVID-19 este recomandată și persoanelor care au trecut prin boală

0
19

Ministerul Sănătății (MS) informează că vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată și persoanelor care au trecut prin boală.

”Vaccinarea este recomandată și persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au trecut deja prin boală.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Totodată, MS atrage atenția că imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta.

Ad in title

”Este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile. Așadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp. Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea vaccinului.”, potrivit MS.

Articolul precedentUrsula von der Leyen, atenționare față de fraudele cu vaccinuri împotriva COVID-19
Articolul următorIohannis: Este nevoie de investiții semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate public