MS: Triaj epidemiologic și testare pentru COVID-19, pentru refugiații din Ucraina

0
352

Echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic, evaluarea stării de sănătate a refugiaţilor din taberele organizate de DSU, şi asigurarea testării acestora pentru COVID-19 au fost organizate de direcțiile de sănătate publică.

„Ministerul Sănătăţii a organizat prin direcţiile de sănătate publică din judeţele de la frontiera cu Ucraina şi judeţele învecinate cu acestea, echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic şi evaluarea stării de sănătate a refugiaţilor din taberele organizate de DSU şi asigurarea testării acestora pentru COVID-19”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit aceleiași surse, persoanele care vor avea nevoie de asistenţă medicală vor fi îndrumate către unităţile sanitare din zonă. De asemenea, comunicatul MS subliniază că accesul la servicii de sănătate pentru cetăţenii ucrainieni este similar cu cel pentru cetăţenii români şi se face pe baza convenţiilor existente.

„Societatea Antibiotice SA, aflată în patrimoniul MS, a trimis deja în Ucraina prin punctul de frontieră Siret, antibiotice orale şi injectabile pentru 5.000 pacienţi. În prezent, Ministerul Sănătăţii centralizează cererile de echipamente şi materiale sanitare din partea Ucrainei pentru a le onora în perioada imediat următoare. De asemenea, se întocmeşte lista de spitale în care vor primi asistenţă medicală răniţii ucrainieni”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Articolul precedentCNCAV: Aproape 4.900 de doze de vaccin anti-COVID, administrate în ultimele 24 de ore
Articolul următorGCS: 4.247 de cazuri zilnice de persoane infectate și 59 de decese COVID-19, de la ultima raportare