MS: Trei pacienţi au murit după defectarea instalaţiei de oxigen de la unitatea mobilă ATI „V.Babeş”

0
102

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Spitalul ”Victor Babeș” (PMB / ASSMB), se arată într-un comunicat al instituţiei.

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile, potrivit aceluiaşi comunicat.

Cinci pacienți au fost transferați rapid, respectiv unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca, precizează MS.

Ad in title

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Potrivit unor surse, se pare că ar fi fost vorba despre presiune prea mare de oxigen ce a dus la blocarea ventilatoarelor.

Articolul precedentSpania va administra cu prioritate vaccinul produs de Johnson & Johnson celor cu vârsta între 70 şi 79 de ani
Articolul următorUPDATE Incident „Victor Babeș”,reacţia DSU:Personalul medical a semnalat intrarea în avarie a ventilatoarelor