MS si ANAP au emis un ordin comun privind achizitia de produse biocide utilizate de catre unitatile medicale si alte institutii

0
59

Ministerul Sanatatii (MS) si Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) au emis un ordin comun prin care se stabileste documentatia de atribuire standard privind achizitia produselor biocide utilizate de catre unitatile medicale si alte institutii, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Autoritatile contractante (unitatile medicale si alte institutii) au la dispozitie fisa de date si caietul de sarcini cu specificatiile pentru achizitionarea produselor biocide, se mai precizeaza in comunicatul de presa MS.

De asemenea, acest Ordin reprezinta prima documentatie standardizata a carei utilizare devine obligatorie. Pentru realizarea caietului de sarcini standard a lucrat o comisie tehnica de experti, specialisti cu competente in epidemiologie si igiena, se adauga in acelasi comunicat de presa. Prin Ordinul comun MS si ANAP se doreste imbunatatirea procesului de achizitie pentru a se preveni intarzierile in initierea procedurilor de atribuire, prin responsabilizarea autoritatilor contractante in legatura cu continutul documentelor de licitatie.

Potrivit MS, dupa publicarea in Monitorul Oficial a ordinului comun cu ANAP, produsele biocide se vor achizitiona obligatoriu pe baza unui singur cod CPV (adica Codul Comun International Privind Achizitiile de Produse si Servicii, Common Procurement Vocabulary).

La inceputul lunii septembrie, potrivit comunicatului, Ministerul a adoptat masuri stricte de autorizare si verificare a produselor biocide – „toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 care care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse unor teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene”.

Articolul precedentZiua Mondiala a Alimentatiei
Articolul următorSaptamana Neuropatiei Diabetice 2016: 8 zile de evenimente stiintifice, 25 de orase, peste 1000 de participanti