MS pregateste un plan de actiuni pentru informareasi educarea populatiei cu privire la vaccinarea impotriva HPV

0
157

Ministerul Sanataţii a organizat un seminar de lucru, la care au participat specialişti romani şi straini, pacienţi, medici de familie, pentru pregatirea unui plan de acţiune in vederea informarii şi educarii populaţiei cu privire la vaccinarea impotriva HPV, dar şi la vaccinare in general, se arata intr-un comunicat de presa.
„Suntem singura ţara din Europa care mai discutam despre introducerea vaccinarii impotriva HPV. Ministerul Sanataţii a reluat campania de vaccinare impotriva acestui virus doar pentru fetele parinţilor care au cerut acest lucru şi vrem sa extindem campania atat pentru aceasta categorie de varsta, cat şi pentru alte categorii de varsta. Dupa derapajul de acum 11 ani care a aruncat o umbra asupra vaccinarii anti-HPV, vrem sa transformam actuala campanie intr-un succes. Echipa Ministerului Sanataţii susţine vaccinarea şi urmarim adoptarea masurilor care sa creasca acoperirea vaccinala pentru tot programul naţional”, a declarat ministrul Victor Costache, citat in comunicat.
Reuniunea de joi a avut loc cu sprijinul Biroului Organizaţiei Mondiale a Sanataţii pentru Romania.
Ministerul Sanataţii a distribuit in teritoriu primele 20.000 de doze pentru reluarea vaccinarii antiHPV. Vaccinarea gratuita se face incepand din aceasta luna in cabinetele medicilor de familie la fetele cu varsta cuprinsa intre 11 şi 14 ani pentru care parinţii au solicitat in anii 2017 şi 2018 vaccinarea, inclusiv cele care au trecut de aceasta varsta, daca au solicitat.
Conform Acordului-cadru incheiat de Ministerul Sanataţii cu furnizorul pentru o perioada de 4 ani, pot fi achiziţionate pana la 2.100.000 doze pentru extinderea campaniei.
Ministerul Sanataţii face apel la parinţi sa solicite informaţii medicilor de familie. De asemenea, medicii de familie trebuie sa informeze transparent şi corect parinţii cu privire la vaccinarea antiHPV.

Articolul precedentGermanii vor fi intrebati periodic daca vor sa devina donatori de organe
Articolul următorNivel record al deceselor provocate de cancerul de prostata in Marea Britanie