MS: Inspecția Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situația paturilor de terapie intensivă COVID-19

0
66

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienţii COVID-19 şi „se vor asigura că paturile există fizic”.

„Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic şi sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de rezilienţă întocmite la nivelul fiecărui judeţ”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, la cererea ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, a fost publicat Planul naţional de rezilienţă la recrudescenţa COVID-19 care este întocmit şi asumat la nivelul fiecărui judeţ de către managementul direcţiilor de sănătate publică şi al unităţilor sanitare cu paturi.

19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 mai erau libere, luni după-amiază, la nivel naţional – altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 – iar în Bucureşti nu mai erau paturi libere, a anunţat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul precedentBucurești: Rata de incidență COVID-19 aproape de 3 la mia de locuitori
Articolul următorA fost semnat contractul pentru finalizarea Spitalului Orășenesc Sinaia, început în urmă cu 29 de ani