MS: In luna februarie 2020, estimam semnarea contractelor de finantare pentru Spitalele Regionale Cluj, Craiovasi Iasi

0
287

Ministerul Sanatatii a lansat online procedura de licitatie pentru serviciile de proiectare aferente Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Sunt in curs de pregatire si procedurile de achizitie pentru servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Craiova si servicii pentru verificarea tehnica a proiectului tehnic de executie al Spitalului Regional Iasi. Luna viitoare se estimeaza semnarea contractelor de finantare pentru cele trei spitale, a anuntat Ministerul Sanatatii.

“ Dupa cum am mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructura reprezinta un punct strategic in programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, dupa cel din Iasi pentru care am lansat oficial procedura de achizitie a serviciilor de proiectare.  Castigatorul desemnat are  termen un an de zile de la semnarea contractului sa realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitatie si constructia efectiva a spitalului”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

 

Structura spitalelor regionale

 

Cele trei spitale regionale de urgenta vor avea o structura flexibila organizata pe centre clinice. Spitalul de la Iasi va avea 850 de paturi, cel de la Cluj 849, iar cel de la Craiova 807. La acestea se vor adauga centrele ambulatorii integrate.

Proiectele pentru spitalele regionale de la Iasi, Cluj si Craiova au toate avizele in termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar in  luna februarie 2020, se estimeaza semnarea contractelor de finantare, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Articolul precedentGuvernul anunta implementarea unui program de monitorizare a centrelor de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati de catre experţi independenţi din ONG-uri
Articolul următorO terapie revolutionara pentru Alzheimer se afla in teste in SUAsi Canada