MS: Fonduri europene, de aproape 90 milioane lei, pentru modernizarea a trei spitale din România

0
34

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a semnat trei contracte pentru îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor şi personalului medical din spitalele publice. Sunt vizate Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. Ioan”, Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Constanţa şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, primul proiect ”Întărirea capacităţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Bucureşti”, va beneficia de 43,9 milioane de lei finanţare.

Obiectivul este protejarea personalului medical şi a pacienţilor împotriva infectării cu COVID-19, precum şi creşterea capacităţii celor două unităţi medicale (spitalul şi Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor infectaţi.

Ad in title

”Datorită proiectului va creşte capacitatea de diagnosticare, îngrijire şi tratament şi vor fi achiziţionate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilaţie mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unităţii de Primiri Urgenţe, echipamente specifice activităţilor de terapie intensivă şi sălilor de operaţie ale spitalului şi maternităţii”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Constanţa va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane lei finanţare europeană.

Spitalul va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman este beneficiarul unui nou proiect finanţat cu 8,6 milioane lei din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Acesta va asigura dotarea şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienţii cu COVID-19, cât şi pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor suspecţi sau non-COVID.

”Concret, finanţarea prevede îmbunătăţirea capacităţii de monitorizare şi îngrijire a pacienţilor, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare şi insuficiente pentru a face faţă unei astfel de crize sanitare, în special in camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secţiile şi in compartimentele spitalului”, mai precizează sursa citată.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore, în România. Datele CNCAV
Articolul următorMinistrul Educației, despre condițiile în care elevii ar putea renunța la mască la orele de sport