MS: Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă va fi supusă sâmbătă unui transplant hepatic, la Institutul Clinic Fundeni

0
516

Fetița de 5 ani cu hepatită severă internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transferată, vineri, la Institutul Clinic Fundeni. Fetița va fi supusă unui transplant hepatic în cursul zilei de sâmbătă, donator fiind un tânăr cu vârsta de 17 ani, informează Ministerul Sănătății.

„Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități. În timpul transportului cu ambulanța a fost însoțită de un medic specialist ATI de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, potrivit unei informari a Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, între timp a fost stabilită și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

„Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică. În acest moment este internată în secția de terapie intensivă de la Institutul Clinic Fundeni”.

Ministerul Sănătății precizează că, în cursul zilei de sâmbătă, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani.

Articolul precedentMS: 1.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și șapte decese, de la ultima raporatre
Articolul următorMS: Opt decese la pacienți cu COVID, de la ultima raportare. La ATI sunt internate 198 de persoane