MS: Donatorii de celule stem hematopoietice neasigurați, scutiți de la plata asigurării de sănătate timp de 10 ani

0
105
Adresa de email falsa corp control Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății informează că donatorii de celule stem hematopoietice care nu realizează venituri sau realizează venituri sub salariul minim brut beneficiază de calitatea de asigurat pentru o perioadă de 10 ani, fiind scutiți, în această perioadă, de la plata asigurărilor de sănătate.

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind scutirea de la plata asigurărilor de sănătate pentru o perioadă de 10 ani a donatorilor de celule stem hematopoietice, precizăm următoarele: Noile modificări la Legea nr. 95/20026 privind reforma în domeniul Sănătății și la Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, realizate prin Ordonanța nr.37/31.08.2002, se referă doar la persoanele care donează celule stem hematopoietice și nu realizează venituri sau realizeaza venituri sub salariu minim brut . Acestea vor beneficia de calitatea de asigurat pentru o perioadă de 10 ani”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, este o facilitate creată pentru persoanele neasigurate, care au salvat o viață prin donarea de celule stem hematopoietice pentru un pacient neînrudit sau înrudit, în vederea accesării serviciilor medicale, în caz de nevoie.

Articolul precedentProiect privind eficientizarea cercetării şi avansarea rapidă către teste clinice ale unor potenţiale tratamente pentru Long COVID
Articolul următorStrategia națională de control al tuberculozei în România pentru perioada 2020-2030, în Monitorul Oficial