MS, despre serviciile medicale ambulatorii: Trebuie să rămână cât mai accesibile pacienților

0
150

Ministerul Sănătății a precizat, marți, că serviciile medicale ambulatorii trebuie să rămână cât mai accesibile pacienţilor. „Această poziţie va fi susţinută ferm în discuţiile cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a transmis sursa citată.

Precizările Ministerului Sănătăţii vin în contextul unor informaţii apărute în presă potrivit cărora noul contract cadru elaborat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar viza reducerea numărului de servicii medicale decontate de CNAS.

„Referitor la informaţiile apărute în presă privind noul contract cadru elaborat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ce ar viza reducerea numărului de servicii medicale decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, facem următoarea precizare: Ministerul Sănătăţii rămâne consecvent, în sensul că serviciile medicale ambulatorii trebuie să rămână cât mai accesibile pacienţilor”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, această poziţie a Ministerului Sănătăţii va fi susţinută „ferm în discuţiile cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, după publicarea pe site-ul acestei instituţii a proiectului noului contract cadru elaborat de specialiştii CNAS”.

„Finanţarea cât mai bună a activităţii de medicină de familie şi a asistenţei medicale ambulatorii de specialitate trebuie să fie prioritară pentru a realiza reforma necesară sistemului de sănătate din România, inclusiv pentru a putea dezvolta programele de prevenţie şi de screening care fac parte din cadrul strategic al sistemului medical”, se arată în comunicatul citat.

Articolul precedentPfizer solicită FDA autorizarea vaccinului său adaptat la Omicron pentru copiii sub cinci ani
Articolul următorCâte secvențieri ale SARS-CoV-2 au fost raportate în ultima săptămână. Datele INSP