MS: De anul viitor, întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeași grilă de salarizare

0
103
Foto: Facebook Federatia Sanitas

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că anul viitor, întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeași grilă de salarizare.

Declarația vine după ce ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Dragoș Garofil au avut o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Ministrul Sănătății a mentionat reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 și a asigurat că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

“Dorim să facem ordine în sistem și să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susținem ca anul viitor intregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeasi grila de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți pe care îl înaintăm către instituțiile abiliate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Reprezentanții Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa MS.

Articolul precedentVârstnicii din Suedia, sfătuiți de Guvern să nu se mai autoizoleze
Articolul următorOrașe europene, confruntate cu deficitul de vaccinuri antigripale