MS: Agenţia Naţională de Transplant a acţionat instituţional şi legal în cazul clinicii acuzate de trafic de organe

0
122
Adresa de email falsa corp control Ministerul Sanatatii

Agenţia Naţională de Transplant şi-a îndeplinit sarcinile conform atribuţiilor şi competenţelor sale legale, acționând instituțional, în cazul clinicii medicale din Capitală acuzate de trafic de organe, a transmis, vineri, Ministerul Sănătății.

”Ca urmare a comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti privind dispunerea urmăririi penale faţă de o persoană fizică şi o persoană juridică pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară de organe, ţesuturi sau celule de origine umană fără autorizaţie emisă de Agenţia Naţională de Transplant, Ministerul Sănătății face următoarele precizări: Agenţia Naţională de Transplant şi-a îndeplinit sarcinile conform atribuţiilor şi competenţelor sale legale, acţionând instituţional. Fiind o anchetă în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare”, se arată într-un cpmunicat al Ministerului Sănătății.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut percheziții la sediul unei clinici medicale din Capitală, acuzată de introducerea ilegală în ţară de ţesuturi şi organe umane.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus la data de 22.08.2022 efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de mai multe persoane fizice şi o persoană juridică, pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea sau scoaterea din ţară de organe, ţesuturi ori celule de origine umană fără autorizaţia specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant. În cuprinsul ordonanţei s-a reţinut că, în perioada 2019 – 2021, o clinică medicală şi administratorul acesteia, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul României ţesuturi de origine umană, respectiv un număr semnificativ de cornee, fără autorizaţia specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant. La data de 25.08.2022 a fost pus în executare un mandat de percheziţie cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Potrivit procurorului, ţesuturile folosite la transplant au fost aduse de la o bancă de organe din Italia, fiind vorba de aproximativ 300 de cornee.

Articolul precedentClinică medicală din Capitală, acuzată că a introdus în ţară organe umane fără a avea autorizaţie în acest sens
Articolul următorCoronavirus: Moderna a dat în judecată alianţa Pfizer-BioNTech, susținând că cele două companii i-au copiat tehnologia ARN mesager