MS a solicitat IOB un raport privind situația aprovizionării cu medicamente citostatice

0
89

Conducerea Institutului Oncologic ”Prof. dr. Alexandru Trestioreanu” București (IOB) și reprezentanții direcțiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății trebuie să înainteze ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, un raport privind situația aprovizionării cu medicamente citostatice în cadrul Institutului.

Solicitarea a fost făcută joi în contextul crizei de citostatice din cadrul unității medicale.

”Am solicitat echipei de conducere a institutului să demareze o verificare internă a modului în care au fost organizate procedurile de achiziție. Le-am cerut să demareze urgent procedurile legale pentru încheierea acordurilor cadru, astfel încât aceste situații să nu mai apară în viitor și pacienții să beneficieze, la timp, de medicația necesară pentru asigurarea tratamentului, conform protocoalelor teraputice”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Ad in title

În prezent, în cadrul unității sanitare, există discontinuități de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice și alte 3 medicamente adjuvante necesare efectuării tratamentului pacienţilor care suferă de cancer. Această situație se datorează unei defectuoase organizări a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare și pentru care nu au fost încheiate acorduri-cadru, potrivit sursei citate.

În comunicatul de presă se mai arată că echipa de conducere a IOB a luat deja măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienților și a informat Ministerul Sănătății că astăzi, a fost finalizată, în regim de urgență, o procedură de negociere pentru medicația lipsă. Începând de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile.

Totodată, Ministerul Sănătății precizează că, în prezent, nu s-au semnalat alte situații de discontinuitate privind aprovizionarea cu medicamente oncologice în unitățile sanitare din țară.

 

Articolul precedentFacultate de Medicină și Științe Biologice la Suceava
Articolul următorCâte cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat în perioada 12-18 aprilie. Datele INSP