MS a publicat Proiectul privind metodologia pentru examenul de medic, medic dentist, farmacist specialist

0
45

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin privind aprobarea Metodologiei-cadru de desfășurare a probelor examenului de obținere a titlului de medic, medic dentist respectiv farmacist specialist.

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, la finalizarea programelor de pregătire în rezidențiat, respectiv în cea de a doua specialitate, titlul de calificare Specialist, se obține conform prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată prin Legea 103/2012, cu modificările și completările ulterioare, de către medici, medici dentiști respectiv farmaciști, în urma susținerii și promovării examenului organizat de Ministerul Sănătății.

Examenul se susține în baza unei metodologii de desfășurare a probelor de examen, aprobată prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei și cercetării, se arată în acelaşi proiect.

Ad in title

Până în anul 2019 inclusiv, metodologia de desfășurare a probelor de examen s-a aprobat pentru fiecare sesiune de examen în parte, prin ordin al Ministrului Sănătății.

“Pentru buna organizare și desfășurare a viitoarelor sesiuni de examen, Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică a elaborat proiectul de ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educaţiei și cercetării, aprobat de
Ministerul Sănătății cu nr. 641/22.04.2020 și transmis pentru aprobare, în varianta inițială, Ministerului Educației și Cercetării”, potrivit aceluiaşi proiect.

La începutul lunii mai, Ministerul Educației și Cercetării a returnat Ordinul nr. 641/22.04.2020, cu propuneri și observații, în vederea modificării. Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică a preluat propunerile și observațiile formulate de Ministerul Educației şi a refăcut proiectul ordinului privind aprobarea Metodologiei-cadru de desfășurare a probelor examenului de obținere a titlului de medic, medic dentist respectiv farmacist specialist, pe care îl anexăm, cu propunerea de a fi aprobat în noua formă și a fi transmis ulterior Ministerului Educației și Cercetării.

Metodologia-cadru de desfășurare a probelor examenului de obținere a titlului de medic, medic dentist, respectiv farmacist specialist poate fi consultată AICI.

Articolul precedentTrei vieţi salvate, printr-o prelevare de organe de la o pacientă a Spitalului Floreasca
Articolul următorAlte 152 de cazuri noi de coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore, în România