MS: A început primul transfer în Ungaria al pacienților români cu COVID aflați în stare critică

0
366

Primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID aflați în stare critică a început în cursul zilei de joi, anunță Ministerul Sănătății.

Este vorba despre zece pacienți, opt dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și doi din Timișoara, aflați în stare stabilă, care sunt transportabili și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Din cei zece bolnavi, cinci vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți cinci în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.

“Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, citat în comunicat.

România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți COVID în stare gravă în țara vecină pentru tratament.

 

Articolul precedentUNIFARM solicită deblocarea și utilizarea de urgență a stocului de materiale destinate combaterii COVID-19
Articolul următorExperți, despre testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19: Sunt mai precise decât se credea