MS: 9.312 flacoane de Remdesivir, distribuite în peste 100 de spitale care tratează pacienți COVID

0
78

Ministerul Sănătății informează că peste 9.000 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

”În perioada 9-11 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a distribuit 9312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală. Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Sursa citată reamintește că, miercuri, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 332, 5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României. 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziția a unei noi tranșe de 70. 000 de doze de Remdesivir, anunță sursa citată.

Articolul precedentGheorghiță: Suntem ca într-un război cu un inamic invizibil – virusul. Avem o armă care se numește vaccin
Articolul următorCNCAV: 25.289 persoane, vaccinate anti-COVID cu prima doză, în ultimele 24 de ore