Numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale, in ultimele 24 de ore, este de 223, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii transmis Sanatatea TV.

Dintre acestea, 144 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgente. De asemenea la nivel national s-au mai inregistrat 13 decese in judetele Alba, Bacau, Brasov, Calarasi, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iasi Maramures, Mures, Mehedinti (2 ) astfel incat numarul deceselor din cauza hipotermiei severe inregistrate de la averizarea „cod galben de ger” emisa de meteorologi, si pana in prezent, se ridica la 57.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.