Monitorul Oficial a publicat Ordinul care prelungește valabilitatea biletelor de trimitere

0
61

Ordinul pentru prelungirea până la data de 30 septembrie 2020 a termenelor de valabilitate a unor documente, precum bilete de trimitere pentru specialități clinice, paraclinice, recomandări medicale pentru dispozitive medicale sau decizii de aprobare privind procurarea de dispozitive medicale a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, prin Ordinul ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate se prelungește termenul de valabilitate pentru următoarele documente a căror valabilitate expiră până la 30 septembrie 2020:

– bilete de trimitere pentru specialități clinice, inclusiv specialitatea medicină fizică și de reabilitare.
– bilete de trimitere pentru specialități paraclinice
– recomandările medicale pentru dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive, ce se depun/se transmit la casa de asigurări de sănătate.
-deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivului medical, tehnologii și dispozitive asistive. În cazul deciziilor pentru dispozitivele medicale acordate prin închiriere, pentru dispozitivele de protezare stomii și pentru dispozitivele pentru incontinență urinară, al căror termen de valabilitate a fost prelungit, se emit o nouă decizie de aprobare, cu precizarea duratei pentru care se prelungește decizia inițială, precum taloanele aferente perioadei pentru care a fost prelungită decizia. Atât noua decizie, cât și noile taloane se transmit persoanei beneficiare prin orice mijloace de comunicare.
– deciziile de aprobare emise de către comisia de specialitate de la nivelul Casei Naționale de Sănătate pentru efctuarea investigația PET-CT.

Ad in title
Articolul precedent28 mai, Ziua Internațională a Acțiunii pentru Sănătatea Femeilor
Articolul următorOrdinul prin care MS a introdus noi protocoale terapeutice decontate de CNAS, publicat în MO