Moment emoționant la despărțirea de trei angajați din „marea familie a SCJU Cluj”

0
675

După aproape trei decenii de muncă, spitalul poate fi considerat pentru angajați drept „o viață”, o „a doua casă” sau chiar „o familie”…Iar dacă sunt sărace cuvintele pentru a ilustra cel mai bine efervescența sentimentelor celor ce fac primul pas spre pensionare, toți ar putea spune cel mai bine că spitalul este o parte – nu doar din viața lor în care au intrat tineri și își iau la revedere cu părul nins de gărzi, amintiri, griji sau bucurii alături de colegi și pacienți – ci mai ales din „sufletul” lor.

Pentru că, exact ca într-o familie unde toți membrii trebuie să fie la fel de iubiți și importanți în aportul pe care îl aduc la țelul comun, un colectiv medical este eficient mai ales prin conștientizarea rolului fiecărui angajat și a sufletului pe care fiecare îl pune pentru a da combustia necesară unui sistem pentru salvarea și binele semenilor: a pacienților în mod contractual și a colegilor în mod lăuntric, voluntar.

Un moment emoționant care a fost împărtășit exact așa cum se cuvine – cu respect dar mai ales cu suflet, a fost împărtășit de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pe rețelele de socializare, pentru a întări o dată în plus faptul că nu funcția ci rolul și devotamentul fiecărui angajat rămân în paginile nescrise ale „sufletului” unui spital:

„Trei membri din marea familie a SCJU Cluj au pășit pe porțile spitalului pentru ultima dată în calitate de angajați, ieri, 31 ianuarie. Pe timpul unei scurte, dar emoționante întâlniri, conducerea spitalului și o parte dintre foștii colegi le-au mulțumit <<tinerilor>> pensionari pentru conduita exemplară avută pe timpul servicului, iar aceștia au făcut mărturisiri despre perioada îndelungată petrecută în spital.

Domnul Marius Felecan a petrecut 34 de ani ca brancardier în cea mai grea secție a spitalului: Secția Terapie Intensivă I. S-a angajat în spital imediat după evenimentele din Decembrie 1989, iar de atunci a fost loial secției și spitalului, fiind un participant activ la nenumărate reușite medicale de excepție, dar și martorul numeroaselor clipe cu greutăți și încercări.

Destinul a făcut ca doamna Lidia Ghețe, spălătoreasă și domnul Aurel Safta, paznic să-și inceapă activitatea și să se pensioneze exact în același zi, lună și an. Între cele două momente importante, s-au derulat 27 de ani, timp în care au contribuit la bunul mers al activităților spitalului, cu seriozitate și implicare.
Le mulțumim celor trei foști colegi și le dorim pensie lungă, cu sănătate! Suntem conviși că vor rămâne cu sufletul alături de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, un loc care pentru ei a fost a doua casă, vreme îndelungată” – le transmite conducerea SCJU celor trei dragi colegi.
Articolul precedentProgram de vizită redus la Spitalul de Pneumoftiziologie: „Vizitarea pacienţilor cu infecţie COVID-19 sau gripă este interzisă!”
Articolul următorIncendiu la Centrul de Screening şi Diagnostic în Boli Oncologice Iaşi