Moldovan, Ministerul Sănătății: Numărul de locuri la ATI pentru COVID este finit, dar suficient pentru acum

0
129

Elementul care îngrijorează cel mai tare în contextul pandemiei este numărul crescut de pacienți de la ATI, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății. În ceea ce privește numărul de paturi din secțiile ATI destinate COVID, oficialul a menționat că pentru această etapă locurile sunt suficiente, însă dacă situația o va impune există posibilitatea de extindere.

”Numărul crescut de pacienți la ATI este elementul care ne îngrijorează cel mai tare pentru că este punctul cel mai fierbinte, iar numărul de locuri de terapie intensivă este totuși finit. Însă este suficient în această etapă. Avem aproximativ 400 de pacienți pentru aproximativ 900 și ceva de locuri de terapie intensivă destinate COVID. Deci există cam jumătate din paturile destinate COVID ocupate în acest moment. Desigur, repartiția pe teritoriu nu este neapărat uniformă, ceea ce poate să conducă la un moment dat, ca în anumite zile, în anumite momente, să fie ocupate paturile de terapie intensivă într-un anume loc. Și atunci să transferăm pacienți dintr-un loc în altul. Însă acest număr de paturi a fost crescut semnificativ și constant de patru luni de zile. (…) Există posibilitatea să creștem în continuare dacă va fi nevoie”, a declarat Horațiu Moldovan în cadrul unor declaratii de presă.

Articolul precedentLaboratorul de Analize Medicale a SCJU Arad lucrează în trei schimburi pentru testarea RT-PCR – COVID-19
Articolul următorOpt focare de COVID-19 în județul Prahova